Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dievčatko kŕmili vegánskym jedlom: Vážilo len šesť kíl! Jeho mozog je natrvalo poškodený

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

GEELONG - V Austrálii sa postavil pred súd pár, ktorý takmer vyhladoval na smrť svoju malú dcéru vegánskou diétou. Keď ho otec nakoniec priniesol do nemocnice, ročné dieťa vážilo iba okolo šesť kilogramov. Zvyčajne toľko vážia tri až štyri mesačné deti, uviedol spravodajský portál news.com.au.

Dievčatko však bude celý život trpieť následkami vegánskej stravy. Utrpela mozgovú obrnu - trvalé poškodenie mozgu spôsobené podvýživou. Rodičia však nemusia ísť do väzenia. Súd v štáte Victoria ich odsúdil na dva až dvanásť mesiacov verejnoprospešných prác. Tridsaťštyriročný otec a 32-ročná matka musia navyše ísť na terapiu.

Dievčatko bolo prijaté na jednotku intenzívnej starostlivosti

Otec vzal v auguste 2018 dvanásťmesačné dievčatko do nemocnice v austrálskom prístavnom meste Geelong. Dieťa už bolo v zúfalom stave. Malo otvorené rany, modriny, vyrážku a trpelo silným vnútorným krvácaním. Bez životnej podpory by dievčatko nemalo žiadnu šancu. Lekári zistili, že dieťa bolo podvyživené a malo vážne príznaky podobné tým, ktoré sa vyskytli u detí z oblastí hladomoru. Ukázalo sa, že dieťa bolo dojčené prvých pár mesiacov jeho života. Potom začali vegánski rodičia kŕmiť dievča zmesou kokosového mlieka a práškov na báze rastlín.

Otec sa radil so združením bylinkárov

Aj keď zdravotná sestra pridelená rodine varovala rodičov a povedala im, že výživa na báze kokosového mlieka nie je pre dieťa vhodná, rodičia pokračovali, vynechali preventívne stretnutia svojej dcéry a uprednostnili rady amerického združenia bylinkárov. Aj keď otec napísal, že jeho dcéra už nič neudrží v sebe a kašle a zvracia, ak sa ju pokúšali nakŕmiť, poradca mu odporučil pre batoľa iba čaj. O sedem dní neskôr bolo dievčatko na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Dieťa utrpelo trvalé poškodenia z podvýživy

Dieťa teraz žije v starostlivosti svojej matky, ktorá je teraz žije odlúčene od otca. Žena teraz spolupracuje so sociálnymi a zdravotnými úradmi. Dievčatko však bude celý život trpieť následkami vegánskej stravy. Utrpela mozgovú obrnu - trvalé poškodenie mozgu spôsobené podvýživou. Pretože rodičia uznali svoju vinu z toho, že spôsobili závažnú ujmu svojej dcére, súd upustil od trestu väzenia.

Viac o téme: BábätkoObrnaSúd VyhladovanéVegánstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu