Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Žena naletela hneď dvom falošným vojakom: Poslala im vyše 50-tisíc eur!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HRADEC KRÁLOVÉ - Dvakrát sadla na lep podvodníkom a prišla v prepočte o vyše 50-tisíc eur! Královohradeckí policajti sa zaoberajú prípadom štyridsaťročnej ženy, ktorej zoznámenie sa cez internet nedopadlo podľa jej predstáv.

Žena ako poškodená nahlásila, že sa pred rokom na sociálnych sieťach zoznámila s chirurgom americkej armády, ktorý bol na misii v Afganistane. Nadviazali spolu kontakt a po nejakej dobe mal za ňou prísť do Česka. Aby ho však pustili, musela mu poslať peniaze.

Nepočujúca žena sa kvôli svojej priateľke zadlžila: Oči jej ostali pre plač, stala sa terčom podvodu

Ako uviedla hovorkyňa polície Iva Kormošová, pod rôznymi ďalšími zámienkami, ako že je postrelený a potrebuje peniaze na liečbu, že mu kvôli zraneniu prepadla letenka a preto potrebuje ďalšie peniaze na novú, z nej vylákal 730-tisíc korún (cca 27-tisíc eur). Ďalší milión, ktorý potreboval na vykúpenie zo zatknutia, mu už neposlala a potom s ním prestala komunikovať.

O pol roka neskôr sa žene ozval ďalší americký vojak, tentokrát pôsobiaci na misii v Sýrii. Tiež šlo o známosť zo zoznamky. Podvodník jej opäť sľuboval spoločný život a za letenku, batožinu, rozvodové dokumenty a podobne z nej vylákal 700-tisíc korún (takmer 26-tisíc eur). Keďže sa muža nedočkala, obrátila sa na políciu.

Polícia upozorňuje na podvodné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Thinkcstock.com)

„Z doložených dokumentov vyplynulo, že 40-ročná žena si väčšinu peňazí požičala z nebankových spoločností,“ uviedla hovorkyňa polície. Kormošová dodala, že policajti začali úkony trestného konania pre zločin podvod, za ktorý hrozí trest odňatia slobody do dvoch do osem rokov.

„Neposielajte peniaze nikomu, koho poznáte len z virtuálneho prostredia. Nezdieľajte s nikým vaše intímne fotografie, neskôr môžu byť použité k vydieraniu,“ varovala polícia.

Viac o téme: PeniazeVojakPodvodZoznamka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu