Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vo Francúzsku pribudlo rekordných viac ako 16-tisíc infikovaných KORONAVÍRUSOM

Muž chrániaci sa rúškom pred Eiffelovou vežou v Paríži
Muž chrániaci sa rúškom pred Eiffelovou vežou v Paríži (Zdroj: SITA/AP Photo/Michel Euler)

PARÍŽ - Francúzsko vo štvrtok oznámilo, že za uplynulých 24 hodín pribudlo v krajine rekordných 16.096 nových prípadov nákazy koronavírusom. Informovala o tom agentúra AFP.

V porovnaní s predchádzajúcim rekordom v dennom prírastku infikovaných (13.498) ide o výrazný nárast, píše denník The Guardian. V priebehu predošlého dňa podľahlo podľa údajov ministerstva zdravotníctva ochoreniu COVID-19 v nemocniciach 52 ľudí. Celkový počet obetí sa tak zvýšil na 31.511. Od začiatku pandémie bolo vo Francúzsku na prítomnosť koronavírusu pozitívne otestovaných 497.237 osôb.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Rastúci počet nakazených a s tým súvisiaca opätovná záťaž na francúzske zdravotníctvo, respektíve nemocnice, viedli tamojšiu vládu k ohláseniu mimoriadnych reštriktívnych opatrení zameraných na zastavenie šírenia nákazy. Obmedzenia, ktoré vláda oznámila v stredu, sa dotkli najmä veľkých miest, ako napríklad Paríža, Lille či Rennes, kde budú musieť bary od pondelka zatvárať najneskôr o 22.00 h.

Vo viacerých mestách sa zároveň zníži počet účastníkov na veľkých podujatiach z 5000 na 1000. V Marseille, kde platí najvyšší stupeň výstrahy, dôjde v sobotu k zatvoreniu všetkých barov a reštaurácií. Francúzske zdravotnícke úrady uviedli, že počet hospitalizovaných s ochorením COVID-19 presiahol v stredu 6000, pričom viac ako 1000 ľudí leží na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS). Takýto vysoký počet pacientov na JIS-kách nezaznamenali od začiatku júna.

Viac o téme: RekordFrancúzskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu