Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kedysi najobéznejší muž sveta porazil KORONAVÍRUS! Prezradil tajomstvo: Takto sa mi to podarilo

Na archívnej snímke bývalý najťažší muž planéty Juan Pedro Franco.
Na archívnej snímke bývalý najťažší muž planéty Juan Pedro Franco. (Zdroj: Profimedia)

MEXIKO - S hmotnosťou 595 kíl bol Juan Pedro Franco pred tromi rokmi v Guinnessovej knihe rekordov uvedený ako najťažší muž na svete. Diéty na chudnutie mu teraz mali pomôcť prežiť koronavírusovú infekciu.

Mexičan, ktorý bol kedysi považovaný za najtučnejšieho muža na svete, porazil koronavírus. Tridsaťšesťročný Juan Pedro Franco pre tlačovú agentúru AFP uviedol, že k prekonaniu infekcie mu pomohli roky diét a cvičenia, ako aj operácie na zmenšenie jeho žalúdka.

Franco predtým vážil 595 kíl, a preto bol v Guinnessovej knihe rekordov 2017 uvedený ako najťažší muž na svete. Odvtedy schudol na 208 kilogramov. Ale jeho dlhá história cukrovky, vysokého krvného tlaku a chronických pľúcnych chorôb mu sťažovala boj s infekciou koronavírusom.

Franco, ktorý žije v centrálnom mexickom štáte Aguascalientes, uviedol, že trpel horúčkami, bolesťami tela, bolesťami hlavy a ťažkosťami s dýchaním. „Je to veľmi agresívne ochorenie,“ uviedol. Štvrtina z viac ako 74 000 ľudí v Mexiku, ktorí zomreli na následky koronavírusovej infekcie, mala podľa oficiálnych informácií nadváhu.

Viac o téme: RekordObezitaUzdravenieKoronavírusJuan Pedro Franco
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu