Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS India zaznamenala vyše 83-tisíc nových prípadov nákazy, ale čísla klesajú

Malá skupina indických turistov stojí pred pamätníkom Tádž Mahal v meste Ágra.
Malá skupina indických turistov stojí pred pamätníkom Tádž Mahal v meste Ágra. (Zdroj: TASR/AP Photo/Pawan Sharma)

NAÍ DILLÍ - India hlásila v stredu vyše 83.000 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je po rekorde dosiahnutom v predchádzajúci týždeň určitý pokles. Informovala o tom tlačová agentúra AP. Krajina doteraz potvrdila celkovo vyše 5,6 milióna prípadov infekcie.

Ministerstvo zdravotníctva takisto hlásilo 1085 nových úmrtí, takže celkový počet mŕtvych v dôsledku ochorenia COVID-19 v krajine stúpol na 90.020. India sa podľa očakávania do niekoľkých týždňov stane najhoršie zasiahnutou krajinou na svete a prekoná Spojené štáty, kde sa koronavírusom nakazilo celkovo takmer 6,9 milióna ľudí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Za uplynulé dni nastalo v Indii určité zlepšenie a počty začali klesať po rekorde zo 16. septembra, keď v krajine zaznamenali 97.894 nových denných prípadov nákazy. Generálny riaditeľ Indickej rady pre lekársky výskum Balrám Bhárgava v utorok oznámil, že na použitie proti koronavírusu budú schválené vakcíny s najmenej 50-percentnou účinnosťou. Je to štandard stanovený Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO), keďže žiadna očkovacia látka proti respiračným ochoreniam nemá 100-percentnú účinnosť, povedal novinárom Bhárgava.

Viac o téme: PandémiaIndiaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu