Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Súd rozhodol: Kniha o Cecilii bude publikovaná

Cecila sa snažila zabrániť publikovaniu knihy. Zobraziť galériu (6)
Cecila sa snažila zabrániť publikovaniu knihy.

PARÍŽ - Bývalej manželke francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho sa v piatok na súde nepodarilo dosiahnuť zablokovanie vydania knihy, v ktorej sú citované jej slová opisujúce hlavu štátu ako sukničkára a nedbanlivého otca.

Parížsky občiansky súd zamietol Ceciliinu žiadosť o súdny zákaz na publikáciu knihy s názvom "Cecilia" z pera jej bývalej priateľky a novinárky Anny Bitton. Ceciliina právnička Michele Cahen okamžite oznámila, že bývalá prvá dáma sa proti rozhodnutiu odvolá na súde vyššieho stupňa, ktorý by mohol prípad prejednať ešte v piatok.

Kniha by sa mala do kníhkupectiev dostať koncom týždňa - len niekoľko dní po tom, ako Sarkozy priznal "vážny vzťah" s bývalou supermodelkou a speváčkou Carlou Bruni. Úryvky z knihy boli už publikované v týždenníku Nouvel Observateur. Bitton v knihe cituje tvrdé výroky bývalej prvej dámy na adresu exmanžela ohľadom jeho schopností ako rodiča, jeho osobnosti, jeho poradcov a ministrov.

Bitton na informáciu o Ceciliinej žiadosti zareagovala slovami, že je "veľmi prekvapená a ľutuje" Ceciliino rozhodnutie usilovať sa o zablokovanie vydania knihy. "Kniha vychádza z dlhého vzťahu, ktorý sa vyvinul v priebehu rokov ako súčasť mojej novinárskej práce," povedala Bitton.

Sarkozyho blízky spolupracovník Roger Karoutchi, štátny tajomník pre styk s parlamentom, v televíznom interview uviedol, že Cecilia dôrazne poprela kontroverzné vyhlásenia. Karoutchi v rozhovore kritizoval prístup médií, ktoré sa "dostávajú úplne mimo kontroly" v súvislosti so správami o osobných záležitostiach prezidenta, a taktiež obhajoval rodičovské schopnosti Sarkozyho.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu