Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Miliardár Bloomberg dá Bidenovi na Floride 100 miliónov: Chce zosadiť Trumpa za každú cenu

Michael Bloomberg
Michael Bloomberg (Zdroj: SITA/Matias J. Ocner/Miami Herald via AP)

NEW YORK - Americký miliardár Michael Bloomberg, ktorý minul miliardu dolárov na vlastnú neúspešnú prezidentskú kampaň v roku 2020, venuje najmenej 100 miliónov dolárov kampani demokratického prezidentského kandidáta Joea Bidena v štáte Florida.

Bloomberg chce pomôcť Bidenovi v jeho zápase proti súperovi vo voľbách - republikánskemu prezidentovi Donaldovi Trumpovi. V nedeľu o tom informovala tlačová agentúra Reuters. Rozhodnutie miliardára a bývalého starostu New Yorku prichádza v kritický moment, keď zostáva do prezidentských volieb už len 51 posledných dní. Prieskumy verejnej mienky ukazujú tesný súboj v takzvanom nerozhodnutom štáte Florida a okrem toho, úradujúci šéf Bieleho domu už nie je vo finančnej prevahe.

"Mike Bloomberg je odhodlaný pomôcť poraziť Trumpa a o toto pôjde v nerozhodnutých štátoch," uviedol Bloombergov poradca Kevin Sheekey. Dodal, že financie od Bloomberga "budú znamenať, že demokrati a Bidenova kampaň môžu investovať ešte mohutnejšie aj v ďalších kľúčových štátoch ako napríklad Pennsylvánia, ktoré budú rozhodujúce pre Bidenovo víťazstvo". Volebné štáby oboch kandidátov na prezidentský úrad očakávajú, že Florida bude najdrahším štátom, pokiaľ ide o priebeh kampane, dodala agentúra Reuters.

Viac o téme: VoľbyKampaňUSAMichael BloombergJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu