Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rusko má informácie o pohybe Navaľného pred jeho údajnou otravou: Hľadá svedka

Ruská polícia vysledovala pohyb kritika Kremľa Alexeja Navaľného
Ruská polícia vysledovala pohyb kritika Kremľa Alexeja Navaľného (Zdroj: SITA/AP/Pavel Golovkin, Markus Schreiber)

MOSKVA - Ruská polícia vysledovala pohyb kritika Kremľa Alexeja Navaľného a údajne aj to, čo požil v čase pred nástupom prejavov jeho možnej otravy. Zároveň sa pokúša nájsť svedkyňu, ktorá medzičasom z Ruska odletela. Informovala o tom v piatok agentúra Reuters s odvolaním sa na ruské ministerstvo vnútra.

Dopravná polícia v ruskom meste Tomsk vypracovala časovú os udalostí, ktoré predchádzali nástupu príznakov otravy u Navaľného. Polícia v nej spomína hotel, reštauráciu, byt a kaviareň, ktoré Navaľnyj navštívil, pričom uvádza, že Navaľnyj pil víno a alkoholický kokteil.

Navaľného hovorkyňa Kira Jarmyšová však po jeho údajnej otrave odmietla, že by politik pred nástupom príznakov požil alkohol. Tvrdila, že čaj na letisku, v ktorom sa údajne jed nachádzal, bolo to jediné, čo v to ráno vypil. Podľa informácií ministerstva vypočula polícia päť zo šiestich osôb, ktoré v ten deň Navaľného sprevádzali. Ministerstvo pátra po šiestej osobe, občianke Spojeného kráľovstva Marine Pevchikhovej, ktorá 22. augusta odletela do Nemecka.

Viac o téme: OtravaSvedokRuskoNemeckoAlexej Navaľnyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu