Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Nešťastie na železniciach v Česku, po kolízii hlásia 21 zranených: Autentické VIDEO z miesta

Na miesto smeruje aj evauačný autobus.
Na miesto smeruje aj evauačný autobus. (Zdroj: reprofoto:facebook/Události západní Čechy)

KDYNĚ - Na železničnej stanici v českom meste Kdyně v okrese Domažlice sa v stredu ráno zrazil vlak s diagnostickou železničnou súpravou. Na mieste je najmenej 21 zranených, z toho štyria stredne ťažko, informuje spravodajský portál Novinky.cz.

Hovorca plzenských hasičov Petr Poncar potvrdil, že jeden človek zostal po zrážke zakliesnený vo vagóne. "Išlo o stret lokotraktoru ťahajúceho meracie vozidlo a osobného vlaku," konštatoval Poncar.

Hovorkyňa Správy železničnej dopravnej cesty Radka Pistoriusová uviedla, že strojvodca osobného vlaku pravdepodobne prešiel návestidlom vo chvíli, keď na ňom svietila červená. Na mieste zasahujú dva vrtuľníky. 

Pozrite si autentické zábery priamo z miesta nešťastia

Záchranári podľa hovorkyne záchranárov Márie Svobodovej previezli dvoch ľudí so stredne ťažkým zranením do nemocnice v Plzni, ďalších dvoch tiež so stredne ťažkým zranením do Motolskej nemocnice v Prahe.

Šesť zranených previezli do nemocnice sanitky, ostatných ošetrili na mieste. České dráhy prerušili prevádzku medzi stanicami Kdyně a Domažlice, dodal portál Novinky.cz. Správu budeme aktualizovať. Počet zranených sa môže meniť.

Viac o téme: NehodaVlakČeskoServisný stroj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu