Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Obrovská tragédia v Argentíne: Profesorka odpadla a zomrela počas online vyučovania

De Simoneová zomrela pred očami svojich študentov. Zobraziť galériu (2)
De Simoneová zomrela pred očami svojich študentov. (Zdroj: Twitter)

BUENOS AIRES - Dráma v Argentíne: Univerzitná docentka zomrela na nákazu koronavírusom - pred očami triedy. Žena sa predtým sťažovala na problémy s dýchaním.

V argentínskom hlavnom meste Buenos Aires zomrela pred očami jej študentov univerzitná profesorka: 46-ročná Paola De Simoneová prednášala prostredníctvom videokonferenčnej aplikácie Zoom. Zrazu sa jej vraj ťažko dýchalo.

Podľa denníka „Diari Mes“ sa šokovaní študenti údajne pýtali na domácu adresu učiteľky, aby jej mohli poslať pomoc. Ale De Simone už nedokázala odpovedať - iba lapala po dychu. Potom sa zrútila. K incidentu došlo minulý týždeň.

Príznaky sa nestrácali

De Simoneová sa niekoľko týždňov sťažovala na typické príznaky Corony, ako je kašeľ a dýchavičnosť, stále však učila online, píše denník „La Noticia“.

Podľa „Diari Mes“ zosnulá lektorka predtým komentovala svoje zdravie prostredníctvom Twitteru. „Mám ten vírus už viac ako štyri týždne a príznaky neustupujú,“ napísala v príspevku. Jej manžel, ktorý pracuje ako pohotovostný lekár, bol už vyčerpaný mnohými prípadmi Covid 19 na jeho oddelení.

De Simoneová, ktorý má
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Dotknutá Universidad Argentina de la Empresa vo vyhlásení napísala, že smrť De Simoneovej zanechala veľkú bolesť a zármutok. Aj študenti smútia za svojou obľúbenou pedagogičkou. Jeden študent označil Se Simoneovú za nezabudnuteľnú učiteľku.

Priatelia a kolegovia reagovali zdesene

Asi 40 študentov sa zúčastnilo online kurzu o dejinách 20. storočia, píše „Diari Mes“. Všetci po zrútení učiteľky zostali online, kým neprišiel jej manžel a neposkytol prvú pomoc. Ale už ju nedokázal zachrániť.

Priatelia a kolegovia reagovali zdesene na učiteľkinu smrť. Universidad Argentina de la Empresa de Simoneovú na Twitteri označila za „vášnivého učiteľa a skvelého človeka“. Prežíva veľký smútok. De Simoneová, ktorý má tiež dcéru, učil na univerzite 15 rokov politiku a medzinárodné vzťahy.

Podľa argentínskych médií bola videokonferencia zaznamenaná. Rodina univerzitnej profesorky už požiadala, aby nahrávku nezdieľala. Snímky napriek tomu krátko nato na to kolovali na sociálnych sieťach.

Viac o téme: SmrťKolapsProfesorkaArgentínaKoronavírusPaola De Simoneová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu