Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Počet infikovaných presiahol v Brazílii štyri milióny

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Eraldo Peres)

RIO DE JANEIRO - Počet prípadov nákazy novým koronavírusom v Brazílii presiahol štyri milióny. Vyplýva to z novej bilancie, ktorú vo štvrtok zverejnili brazílske úrady.

V Brazílii, ktorá je najväčšou a najľudnatejšou krajinou Latinskej Ameriky, evidujú už 4.041.638 prípadov infekcie novým koronavírusom. Za posledný deň sa ich počet zvýšil o takmer 44.000, píše agentúra DPA. Počet úmrtí na koronavírusové ochorenie COVID-19 vzrástol o 834 na celkových 124.614. V oboch parametroch - počte nakazených i úmrtí - je Brazília po USA druhou najviac postihnutou krajinou na svete.

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Eraldo Peres)

Podľa brazílskeho ministerstva zdravotníctva dochádza v posledných dňoch k miernemu spomaleniu nárastu nových prípadov. Nezávislí experti však varujú pred prečasným optimizmom, ktorý podľa nich bude oprávnený až po niekoľkých týždňoch pokračovania tohto trendu.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Novým koronavírusom sa v júli nakazil aj brazílsky pravicový prezident Jair Bolsonaro, ktorý dlhodobo odmieta reštriktívne opatrenia na zamedzenie šírenia nákazy. Útočí pritom guvernérov a starostov, ktorí zaviedli karanténne opatrenia, s argumentom, že spôsobené ekonomické škody sú oveľa horšie než samotná choroba.

Viac o téme: PandémiaBrazíliaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu