Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Desivé výbuchy v Abú Zabí a v Dubaji: O život prišli traja ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages)

ABÚ ZABÍ - Počet obetí dvoch pondelňajších výbuchov v reštauráciách v hlavnom meste Spojených arabských emirátov (SAE) Abú Zabí a v Dubaji sa zvýšil na tri, píše agentúra AFP.

K prvému výbuchu došlo v Dubaji v skorých ranných hodinách. Spôsobil ho únik plynu. Prízemie budovy následne zachvátil požiar, ktorý sa hasičom podarilo uhasiť po približne polhodine. O život prišiel jeden človek.

Druhá explózia zasiahla prevádzky reštaurácií rýchleho občerstvenia KFC a Hardees na Ulici šejka Rašída ibn Saída v Abú Zabí, pričom v okolí poškodila aj viacero ďalších predajní. Podľa predbežných zistení ju spôsobila zle umiestnená plynová prípojka.

Pri incidente zahynuli dve osoby. Jedna priamo na mieste výbuchu a druhá, ktorú zasiahli trosky. V dôsledku explózie evakuovali budovu, v ktorej sa zmienené prevádzky nachádzajú, ako aj ďalšie budovy v okolí.

Obe prevádzky rýchlych občerstvení boli podľa záberov zverejnených na sociálnych sieťach značne poškodené. Polícia uviedla, že v jednom aj v druhom prípade došlo k viacerým menším zraneniam. Podobné explózie nie sú v SAE bežné.

Viac o téme: ReštauráciaVýbuchDubajSAE
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu