Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kráľovná konšpirátorov má problém! Známa biologička sa postaví pred súd: Šírila aj hoaxy o KORONAVÍRUSE

Biologička Soňa Peková je o obvinená pre finančné machinácie okolo firmy Chambon.
Biologička Soňa Peková je o obvinená pre finančné machinácie okolo firmy Chambon. (Zdroj: Reprofoto -Youtube/LeontynkaCZ)

PRAHA - Českú biologičku Soňu Pekovú s obľubou citujú konšpiračné médiá. Tvrdila,že nový druh koronavírusu je umelo vytvorený a pochádza z laboratória a že mohol uniknúť z čínskeho laboratória v meste Wu-chan, kde sa skúmali účinky vírusu SARS, ktorý ohrozoval svet po roku 2000. Teraz čelí obžalobe.

Soňa Peková sa však do pozornosti polície nedostala pre konšpiračné vyjadrenia, ale pre firmu Chambon. Spolu s politickým lobistom Romanom Janouškou a ďalšími troma ľuďmi je obžalovaná z toho, že z poisťovní vylákala 240 miliónov českých korún, v prepočte necelých 10 miliónov eur. Informuje o tom portál Aktuálne.cz

Uznávaný vedec to povedal jasne: Slovensko musí zabrať, už sa nemôžeme spoliehať na zodpovednosť občanov!

„Dnes bola na Mestský súd v Prahe podaná obžaloba na celkovo päť osôb. V prípade štyroch osôb pre zvlášť závažný zločin podvodu. Dve z uvedených osôb sú obžalobou navyše stíhané aj pre zločin neoprávneného podnikania. Piata obvinená osoba je stíhaná za trestný čin spoluúčasti,“ povedal pre portál prokurátor Alexander Dadam.

Firma mala vykazovať iné testy, aké reálne robila. Okrem toho, Chambon robila mikrobiologické laboratórne vyšetrenia, ale poisťovniam ich vykazovala ako vyšetrenia ľudskej DNA. Takto si v rokoch 2009 a 2011 mala firma naúčtovať viac ako 239 miliónov českých korún. 

Kraľovala konšpirátorom

Peková sa zviditeľnila najskôr tým, že údajne vyvinula jednoduchší test na odhalenie infikovaných pacientov, neskôr ju však čoraz viac začali citovať konšpiračné weby. A to nielen v Čechách, ale aj na Slovensku. Peková tvrdila, že druhá vlna sa neobjaví a vírus do pol roka zmizne.

Pekovej "naložil" aj uznávaný vedec Pavol Čekan, ktorý Slovensku daroval 100-tisíc testov na Covid-19. "Doktorka Peková, celý čas mi nesedelo, že vzdelaná molekulárna biologička šíri také hoaxy o SARS-CoV-2. Aj som si myslel, že za tým bude nejaký biznisový záujem, veď na hystérii, panike a hlúposti sa vždy najľahšie zarába," napísal Čekan na sociálnej sieti. 

DR. PEKOVA: Cely cas mi to nesedelo, ze vzdelana molekularna biologicka siri take hoaxy o SARS-CoV-2. Aj som si myslel,...

Uverejnil používateľ Pavol Cekan Štvrtok 27. augusta 2020

"Zatiaľ čo Dr. Peková je hviezdou pre médiá a obyčajných ľudí, ja, čo som naozaj vyvíjal, validoval a vyrábal najlepšie možné testy pre Slovensko zadarmo (a robím to doteraz), som za debila, zlodeja, urazeného biznismena, amerického agenta, skrachovaného vedca, židáka, konšpirátora, Matovičovho riťoleza, klamára, Mistríkov klon, atď," rozhnevane uzavrel Čekan. 

Viac o téme: ObvinenáObžalobaKoronavírusBiologičkaSoňa Peková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu