Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Vo Francúzsku pribudlo 6111 nakazených, najviac od konca lockdownu

Koronavírus sa naďalej šíri.
Koronavírus sa naďalej šíri. (Zdroj: SITA/AP Photo/Christophe Ena, File)

PARÍŽ - Francúzsko zaznamenalo za uplynulých 24 hodín 6111 nových prípadov nákazy. Ide o najvyšší prírastok v počte infikovaných, odkedy bol v krajine ukončený tzv. lockdown a zároveň o druhý najvyšší počet od začiatku pandémie. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Reuters.

V stredu pribudlo vo Francúzsku 5429 nakazených. V čase vrcholu pandémie bolo 30. marca zaznamenaných 7578 nových prípadov, čo predstavuje doterajší francúzsky rekord. Od utorka sa počet potvrdených úmrtí zvýšil o 32 na 30.576. V dôsledku technických chýb neboli v stredu hlásené nijaké údaje o obetiach či dáta z nemocníc.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Francúzsko celkovo eviduje 259.698 nakazených, uviedlo vo štvrtok tamojšie ministerstvo zdravotníctva. Napriek prudkému nárastu nakazených, z ktorých väčšinu tvoria podľa údajov vlády mladí ľudia vykazujúci obvykle len mierne príznaky ochorenia, sa počet hospitalizovaných osôb znížil o 65 na 4535. Počet pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa znížil o 29 na 381, informoval portál France 24.

Viac o téme: RekordOpatreniaNárastPrípadyFrancúzskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu