Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hrôzostrašné! Ženu roztrhal medveď: Jej malý syn všetko sledoval z okna

Stephanie Blais s dvojročnou dcérou Umou a deväťročným synom Elisom.
Stephanie Blais s dvojročnou dcérou Umou a deväťročným synom Elisom. (Zdroj: Hubert Esquirol)

OTTAWA - Stephanie Blais chcela len na chvíľu zavolať svojmu otcovi, vyšla preto pred chatu v kanadskej divočine. Zrazu otec počul len zvláštne zvuky. Medveď hnedý napadol matku dvoch detí a roztrhal ju. Stephanie Blais zomrela, zatiaľ čo jej deväťročný syn Elis zvnútra celú krvavú drámu pozoroval.

Otec Hubert Esquirol pre stanicu 650 CKOM o dramatických okamihoch povedal: "Niekoľko minút som zostal na linke. Zvuky boli hrozivé. Potom som položil a pokúšal som sa znova zavolať. Chvíľu som uvažoval o napadnutí, ale také niečo sa stáva extrémne zriedka."

O niečo sa cez satelitný telefón ozval manžel Stephanie Blais a potvrdil príšerné podozrenie. Medveď prestal útočiť, až keď na neho vystrelil.

Matka bola prevezená do nemocnice, kde ťažkým zraneniam podľahla.

Podľa informácií úradov útok medveďa minulý štvrtok pri jazere McKie Lake (provincia Saskatchewan) prišiel úplne z ničoho nič, bez toho, aby Blais starého samca nejako provokovala. Medveď ani nebol hladný, mal plné brucho čučoriedok.

Rodina je skúsená v zaobchádzaní z divými zvieratami, povedal Hubert Esquirol. Jeden bratranec založil na internete stránku na zbierku a napísal, že chata patrí rodine už 44 rokov a dodal: "V týchto temných chvíľach môžeme trocha útechy v tom, že rýchle konanie zabránilo tomu, aby táto nepredstaviteľná tragédia neskončila ešte horšie."

Aspoň ich deti neboli zranené, dodal otec Blais.

Viac o téme: MatkaSmrťMedveďútok KanadaStephanie Blais
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu