Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pásmo Gazy je kvôli KORONAVÍRUSU v totálnej karanténe: Zistili tam prípady infekcie

Obyvatelia pásma Gazy v rúškach
Obyvatelia pásma Gazy v rúškach (Zdroj: SITA/AP Photo/Adel Hana)

GAZA - Prvé prípady nákazy koronavírusom mimo karanténnych zariadení zistili v husto zaľudnenom pásme Gazy. V pondelok večer to oznámil informačný úrad palestínskeho radikálneho hnutia Hamas, ktoré v enkláve vládne. Zároveň úrad oznámil, že v celom pásme bude platiť 48-hodinová úplná karanténa (lockdown), a to už od pondelka večera.

Uviedla to tlačová agentúra DPA. Podľa Hamasu zaznamenali v pásme Gazy štyri nové prípady infekcie a všetko sú to členovia tej istej rodiny v utečeneckom tábore al-Mughasí, kde žije približne 120.000 ľudí. Na základe všeobecnej karantény musia zostať zatvorené vzdelávacie inštitúcie, mešity a trhoviská. V pobrežnom palestínskom pásme žijú v nepriaznivých podmienkach celkovo dva milióny ľudí. Podľa katastrofického scenára sa tam očakávalo rýchle šírenie koronavírusu, ale obavy sa dosiaľ nepotvrdili a pandémia má v tejto oblasti zatiaľ mierny priebeh.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V pásme Gazy sa nachádza okolo 20 karanténnych zariadení - všetky sú mimo husto obývaných oblastí. V týchto zariadeniach zatiaľ zistili všetkých 105 doterajších prípadov nákazy koronavírusom. Od zaznamenania prvých infikovaných ľudí na palestínskych územiach 5. marca je karanténa povinná pre každého človeka vstupujúceho na tieto územia. Z ochorenia COVID-19 spôsobovaného novým druhom koronavírusu sa vyliečilo asi 72 ľudí.

Viac o téme: KaranténaKoronavírusPásmo GazyInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu