Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Indii sa zrútila päťposchodová budova: Pod troskami uviazli desiatky ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Kleber Goncalves/Futura Press via AP)

MAHÁD - Najmenej 70 ľudí zostalo zrejme uväznených pod troskami päťposchodovej budovy, ktorá sa v pondelok zrútila v západoindickom meste Mahád; 15 osôb bolo zachránených a prevezených do nemocnice. Informovala o tom miestna polícia, píše agentúra AFP.

V zrútenej budove sa nachádzalo 47 bytov, uviedla polícia vo vyhlásení. Príčina tragédie nebola bezprostredne jasná, avšak v Indii dochádza ku zrúteniu budov často práve počas monzúnového obdobia, ktoré trvá od júna do septembra, keď nepretržitý dážď narúša nestabilné konštrukcie stavieb.

Na miesto nešťastia boli vyslané záchranárske tímy i záchranárske psy, uviedlo Národné centrum pre zvládanie katastrof (NDRF). Agentúra Reuters s odvolaním sa na políciu informovala, že päťposchodová budova spadla v pondelok aj v indickej finančnej metropole Bombaj.

Pod zrútenou budovou uviazlo najmenej 90 ľudí vrátane detí. Z budovy sa podarilo doteraz vytiahnuť 28 osôb. Prírodné katastrofy súvisiace s monzúnmi si tento rok v Ázii vyžiadali už 1200 životov, pričom len v Indii v ich dôsledku zomrelo už viac ako 800 ľudí.

Viac o téme: BudovaZrútenieTroskyIndiaMahád
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu