Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Počet infikovaných osôb v Rusku narástol za posledný deň o takmer 5-tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Marco Ugarte)

MOSKVA - Počet ľudí infikovaných koronavírusom v Rusku sa za posledný deň zvýšil o 4921, čím celkové množstvo prípadov tejto nákazy dosiahlo 951.897. Novinárov o tom v sobotu podľa agentúry TASS informovalo protikoronavírusové krízové centrum.

Denná miera rastu počtu nakazených aktuálne nepresahuje 0,5 percenta. Najväčší počet nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 vykazuje Moskva, a to 687 infikovaných v priebehu 24 hodín; nasleduje Petrohrad so 183, Moskovská oblasť 161, Rostovská oblasť 129 a Stavropoľská oblasť 128. Aktívnych prípadov - teda pacientov, ktorí sa momentálne podrobujú liečbe na ťažkosti spojené s chorobou COVID-19, vyvolávanou uvedeným vírusom - je v súčasnosti na území celej Ruskej federácie 168.110, o niečo vyše 1300 menej než predošlý deň.  


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) tento týždeň informovala, že začala s Ruskom priame rozhovory o podrobnostiach vakcíny, ktorú pred niekoľkými dňami Kremeľ zaregistroval ako prvú očkovaciu látku proti koronavírusu na svete. Vakcína, predbežne schválená ruskými zdravotníckymi úradmi, ešte neprešla testovaním, ktoré WHO vyžaduje pred udelením licencie akejkoľvek očkovacej látke.

Viac o téme: RuskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu