Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Nemecko s novými číslami: Najväčší denný nárast prípadov infekcie od konca apríla

Počet potvrdených prípadov koronavírusu v Nemecku stúpa
Počet potvrdených prípadov koronavírusu v Nemecku stúpa (Zdroj: SITA/Philipp von Ditfurth/dpa via AP)

BERLÍN - Počet potvrdených nových prípadov koronavírusovej infekcie v Nemecku dosiahol v sobotu od konca apríla rekordné množstvo zaznamenané v priebehu jedného dňa. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na údaje Inštitútu Roberta Kocha (RKI), spolkového ústavu na kontrolu a prevenciu chorôb.

Za 24 hodín zaznamenali podľa tohto zdroja v celom Nemecku 2034 nových prípadov nákazy, čím celkový počet infikovaných jedincov dosiahol 232.082. Naposledy bol denný nárast vyšší až pred takmer štyrmi mesiacmi, 25. apríla, keď spolková republika zaznamenala 2055 nových infikovaných osôb.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Epidémia choroby COVID-19, spôsobovanej novým druhom koronavírusu SARS-CoV-2, dosiahla v Nemecku vrchol začiatkom apríla. Vtedy pribúdalo denne aj viac než 6000 nakazených, sumarizuje DPA. Od konca júla síce badať v tomto trende pokles, no údaje z posledných dní vzbudzujú obavy z príchodu druhej vlny epidémie. V súčasnosti sa však aj oveľa viac ľudí dáva testovať než donedávna, a práve toto môže byť príčinou vyššieho počtu zistených prípadov infekcie, domnievajú sa bádatelia z Kochovho inštitútu.

Viac o téme: NemeckoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu