Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rekordné čísla v Česku: Počet prípadov KORONAVÍRUSU presiahol 19-tisíc

Koronavírus v Česku
Koronavírus v Česku (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom v Česku od začiatku epidémie presiahol 19.000. V stredu pribudlo 292 pozitívnych testov na celkových 19.075. Denný prírastok bol podobný ako v utorok. Od polovice júla vytrvalo rastie počet ľudí aktuálne trpiacich covidom-19. Teraz je ich 5277, najviac od začiatku epidémie. Vyliečených je zhruba 68 percent nakazených, 391 ľudí s ochorením covid-19 zomrelo. Vyplýva to z aktuálnych informácií na webe ministerstva zdravotníctva.

Denný nárast potvrdených prípadov sa už v utorok oproti pondelku zdvojnásobil. V pondelok evidovali laboratória 140 nových prípadov, v utorok 288. V minulom týždni vo všedných dňoch sa nárast pohyboval od pondelňajších 209 až po piatkových 323 pozitívnych testov, čo bol tretí najvyšší nárast od začiatku epidémie v Česku. V sobotu a v nedeľu potom prírastok nakazených klesol pod 200.

Najviac postihnutým regiónom zostáva Frýdecko-Místecku, počet zaznamenaných prípadov covidu-19 za posledných sedem dní na 100.000 obyvateľov tam ale klesá. Zatiaľ čo podľa pondelňajších údajov to bolo 82 ľudí, podľa posledných údajov ministerstva je to približne 52 nakazených. Nasleduje Klatovsko s približne 41 prípadmi a Praha s 28 prípadmi. Cez 20 nakazených za uplynulý týždeň v prepočte na 100.000 obyvateľov majú ešte okresy Praha-východ a Příbram. Za posledných sedem dní nie je žiadny nový nakazený len v okresoch Sokolov, Tachov, Jeseník a Bruntál.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V nemocniciach sa podľa posledných údajov k pondelku liečilo 131 pacientov, stav 24 hodnotia lekári ako ťažký. Podľa epidemiológov je dôležité, že počet hospitalizovaných razantne nepriberá. Najviac ľudí s covidom-19 sa v nemocniciach liečilo v prvej polovici apríla. Maximom bolo 437 hospitalizovaných k 9. aprílu. V druhej polovici apríla začali počty pacientov výrazne klesať, od začiatku júna sa pohybujú v rozmedzí zhruba od 70 do 130.

Niektoré české nemocnice už registrujú zvýšený záujem ľudí o testovanie na koronavírus, a to v súvislosti pred cestou do Grécka. Krajina totiž kvôli rastu počtu nakazených koronavírusom zaviedla povinné testy pre občanov Česka, Švédska, Belgicka, Španielska a Holandska. Opatrenia platia od 17. augusta.

Viac o téme: TestyČeskoNárastKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu