Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Brazílsky prezident Bolsonaro sa cítil slabo: Zistili mu infekciu

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro
Brazílsky prezident Jair Bolsonaro (Zdroj: SITA/AP/Eraldo Peres)

BRAZÍLIA - Brazílsky prezident Jair Bolsonaro, ktorý sa začiatkom júla nakazil novým druhom koronavírusu, sa cíti byť podľa vlastných slov "trochu slabý". Informovala o tom v piatok agentúra Reuters s odvolaním sa na brazílske médiá.

"Práve mi robili krvný test. Včera som sa cítil trochu slabý. Zistili, že mám malú infekciu. Teraz beriem antibiotiká," povedal Bolsonaro vo štvrtok miestneho času počas živého vysielania na sociálnych sieťach. Prezident položartom dodal: "Po 20 dňoch strávených v interiéri prišli ďalšie problémy, však? Asi mám na pľúcach pleseň". Bolsonaro (65) uplynulý víkend oznámil, že prekonal ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. V sobotu na Twitteri napísal, že výsledky testu mal negatívne. Predtým strávil takmer tri týždne v izolácii v prezidentskom paláci. Koronavírus v minulosti opakovane označil za "malú chrípku".

Prezidentská kancelária vo štvrtok oznámila, že koronavírusom sa nakazila aj Bolsonarova 38-ročná manželka Michelle, ktorá žije spolu s ním a dvoma dcérami v oficiálnej prezidentskej rezidencii v hlavnom meste Brazília. Jej zdravotný stav je dobrý a dodržiava všetky platné pravidlá. Brazília je po Spojených štátoch koronavírusom druhou najviac zasiahnutou krajinou na svete. Evidujú tam viac ako 2,5 milióna nakazených a vyše 90.000 úmrtí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu