Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Zomrel bývalý prezidentský kandidát Herman Cain: Príčinou smrti je KORONAVÍRUS

Bývalý prezidentský kandidát Herman Cain zomrel na COVID-19
Bývalý prezidentský kandidát Herman Cain zomrel na COVID-19 (Zdroj: TASR/AP Photo/J. Scott Applewhite, File)

WASHINGTON - Vo veku 74 rokov zomrel vo štvrtok na následky nákazy novým druhom koronavírusu SARS-CoV-2 podnikateľ Herman Cain, ktorý uchádzal o nomináciu Republikánskej strany v amerických prezidentských voľbách v roku 2012. Informovala o tom televízia CNN.

Cain mal 29. júna pozitívny test a 1. júla ho hospitalizovali po tom, ako sa uňho objavili závažné príznaky ochorenia COVID-19. Cain bol jedným z lídrov iniciatívy Black Voices for Trump, ktorá sa snaží presvedčiť Afroameričanov, aby úradujúcemu prezidentovi Donaldovi Trumpovi pomohla k znovuzvoleniu.

Na verejnosti sa Cain naposledy objavil 20. júna, keď sa zúčastnil na Trumpovom predvolebnom zhromaždení v meste Tulsa v štáte Oklahoma. S prezidentom sa však podľa hovorkyne Trumpovej kampane v Tulse nestretol.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V roku 1986 sa stal Cain šéfom bankrotujúcej siete reštaurácií Godfather's Pizza. Prekonal aj rakovinu hrubého čreva, ktorú mu diagnostikovali v roku 2006, uviedol denník USA Today. Cain v roku 2011 oznámil, že sa bude uchádzať o republikánsku nomináciu v prezidentských voľbách v roku 2012. Krátko nato však z boja odstúpil, keďže sa objavili obvinenia zo sexuálneho obťažovania a nevery.

Viac o téme: PrezidentúmrtieKandidát USAHerman CainKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu