Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Poľsko zvažuje zaviesť karanténu pre dovolenkárov po návrate z niektorých krajín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Probst)

VARŠAVA - Poľsko zvažuje opätovné zavedenie karanténnych opatrení pre cestujúcich vracajúcich sa domov z krajín, v ktorých momentálne narastá počet osôb nakazených novým druhom koronavírusu. Povedal to vo štvrtok v rozhovore pre súkromný spravodajský kanál Polsat hovorca poľskej vlády Piotr Müller. Píše o tom agentúra Reuters.

"Uvažujeme o zavedení karanténnych opatrení pre konkrétne krajiny Európskej únie, ako aj mimo EÚ," pripustil Müller. O aké krajiny ide, hovorca neuviedol. Spomenul však krajiny ako Španielsko a Francúzsko, ktoré vyvolávajú obavy v súvislosti so situáciou okolo koronavírusu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Dodal, že vláda môže rozhodnutie v tejto veci oznámiť aj v priebehu niekoľkých dní, ak sa situácia v danej krajine zhorší.

Rekordný počet prípadov

Aj Poľsko zažíva opätovný nárast nových prípadov nákazy koronavírusom. V Poľsku zaznamenali za posledných 24 hodín 615 prípadov nákazy novým koronavírusom, čo je najviac od vypuknutia pandémie. Celkový počet infikovaných tak v Poľsku dosiahol 45.031. Informovala o tom vo štvrtok agentúra PAP s odvolaním sa na vyhlásenie poľského ministerstva zdravotníctva.

Za posledný deň ochoreniu COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje, podľahlo v Poľsku ďalších 15 ľudí, čím sa ich počet zvýšil na 1709. Poľské ministerstvo zdravotníctva tiež uviedlo, že s podozrením na infekciu koronavírusom bolo za posledných 24 hodín hospitalizovaných 1694 ľudí, 97.561 osôb sa nachádza v karanténe, 8094 ľudí je pod epidemiologickým dohľadom a doposiaľ 33.643 ľudí sa z nákazy vyliečilo.

Viac o téme: PandémiaPoľskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu