Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

KORONAVÍRUS Počet prípadov pandémie vo Francúzsku je najvyšší za posledný mesiac

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Bob Edme)

PARÍŽ - Počet nových prípadov nákazy koronavírusom vo Francúzsku stúpol v stredu o 1392, čo je najvyšší denný nárast za posledný mesiac. Tento údaj zrejme zosilní obavy ľudí, že už prišla druhá vlna nákazy, aj napriek tomu, že predstavitelia krajiny to nepripúšťajú. Informácie priniesla tlačová agentúra Reuters.

Po najnovšom prírastku infekcií má Francúzsko celkovo 185.196 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom od začiatku pandémie. Zdravotnícke úrady uviedli, že počet infikovaných pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) síce plynulo klesá, ale všetky ukazovatele ochorenia COVID-19 naznačujú "väčšie šírenie koronavírusu".

Reprodukčné číslo R0, ktoré rastie od začiatku mesiaca, je teraz "vyššie než 1,3", a nárast bol zaznamenaný predovšetkým za posledných 24 hodín, vysvetlili predstavitelia zdravotníctva. Stredajší údaj o nových denných prípadoch je najvyšší od 26. júna, keď ich bolo 1588 - a zároveň je nad denným priemerom 980 prípadov z minulého týždňa a takmer dvojnásobný oproti dennému priemeru 715 infekcií v máji, keď Francúzsko začalo rušiť prísne karanténne opatrenia.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Francúzsky minister zdravotníctva Olivier Véran v stredu už skôr vyzval občanov, aby sa neprestali chrániť pred ochorením COVID-19 spôsobovaným koronavírusom, ale dodal, že krajina "nečelí druhej vlne". Francúzsko tiež zaznamenalo za stredu 15 nových úmrtí na COVID-19, takže celkovo ich krajina hlásila 30.238 - a je to vyšší údaj než priemerný denný nárast deväť úmrtí zaznamenávaný za posledný týždeň, pripomenula agentúra Reuters. Francúzsko má siedmy najvyšší počet mŕtvych na COVID-19 na svete.

Viac o téme: PandémiaFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu