Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Pevninská Čína má 46 nových prípadov, vrátane 22 v Sin-ťiangu

Pevninská Čína zaznamenala v sobotu 46 prípadov infekcie novým koronavírusom oproti 34 prípadom v predošlý deň.
Pevninská Čína zaznamenala v sobotu 46 prípadov infekcie novým koronavírusom oproti 34 prípadom v predošlý deň. (Zdroj: SITA/AP Photo/Ng Han Guan)

PEKING - Pevninská Čína zaznamenala v sobotu 25. júla 46 prípadov infekcie novým koronavírusom oproti 34 prípadom v predošlý deň. Informuje o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na nedeľné údaje čínskeho Národného zdravotného výboru, čo je orgán na úrovni ministerstva zodpovedný za zdravotníctvo a hygienu.

Z nových prípadov nákazy uvedeným vírusom SARS-CoV-2 žije 22 pozitívne diagnostikovaných osôb v Ujgurskej autonómnej oblasti Sin-ťiang, administratívnom území na krajnom západe Čínskej ľudovej republiky.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Ďalších 13 nových prípadov sa zistilo v provincii Liao-ning na severovýchode krajiny a zvyšných 11 je importovaných. Nových bezpríznakových - asymptomatických - nosičov koronavírusovej infekcie sa za uplynulých 24 hodín potvrdilo v Číne 68, všíma si agentúra TASS. Celkovo je v pevninskej Číne registrovaných 83.830 prípadov novej koronavírusovej infekcie; počet úmrtí zostáva podľa zdravotného výboru na čísle 4634.

Nový druh koronavírusu, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19, sa prvýkrát objavil koncom vlaňajška v stredočínskom meste Wu-chan. Odvtedy sa rozšíril takmer do všetkých kútov sveta a podľa aktuálnych údajov americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa (JHU) zabil vyše 640.000 ľudí a infikoval takmer 16 miliónov.

Viac o téme: InfekciaNárastPrípadyČínaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu