Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Taliansky turizmus zápasí s dôsledkami pandémie: Čísla sú katastrofálne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Petros Karadjias)

RÍM - Talianske odvetvie cestovného ruchu stále pociťuje následky pandémie nového koronavírusu, napriek tomu, že mnohé európske krajiny znovu otvorili svoje hranice. Ukázali to v piatok regionálne štatistiky.

Podľa organizácie Ente Bilaterale Turismo del Lazio (EBTL) v júni prenocovalo v hoteloch a penziónoch v hlavnom meste Rím len 6300 zahraničných hostí. To je o 99 % menej ako v rovnakom mesiaci minulého roka, keď sa talianskej metropole ubytovalo vyše 773.000 zahraničných návštevníkov.

„V súčasnosti je otvorených iba zhruba 200 z 1200 ubytovacích zariadení,“ povedal hovorca hotelového združenia Federalberghi. Za celý rok 2019 navštívilo Rím až 19,4 milióna zahraničných turistov. Aj počet domácich talianskych turistov v Ríme sa tento jún znížil oproti vlaňajšku o 88 % na približne 44.400.

Celkovo tak hlavné mesto Talianska minulý mesiac zaznamenalo 51.000 prenocovaní, čo je drastický pokles z minuloročných 1,16 milióna. Taliansko otvorilo 3. júna svoje hranice pre väčšinu občanov Európskej únie. Patrí pritom medzi krajiny, ktoré pandémia zasiahla najviac. Na ochorenie COVID-19 tam zomrelo vyše 35.000 ľudí.

Viac o téme: PandémiaTurizmusTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu