Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Americký veľvyslanec sa vyjadril otvorene: Rasovo motivované vyjadrenia popiera

Woody Johnson
Woody Johnson (Zdroj: SITA/AP/Matt Dunham)

LONDÝN - Americký veľvyslanec v Británii odmietol správy o svojich údajných "necitlivých" vyjadreniach na adresu zamestnancov ambasády. Informovala o tom vo štvrtok na svojej webovej stránke stanica BBC.

Celú kauzu, týkajúcu sa veľvyslanca a bohatého podnikateľa Roberta Wooda "Woodyho" Johnsona, už začalo vyšetrovať aj ministerstvo zahraničných vecí USA. Ambasádor sa mal podľa zdrojov CNN dopustiť rasisticky podfarbených výrokov na adresu Afroameričanov a ich kultúry. Okrem toho mal sexisticky komentovať fyzický vzhľad niektorých žien.

Johnson sa podľa zistení CNN okrem toho pokúšal využiť svoju diplomatickú pozíciu na podporu osobných obchodných aktivít amerického prezidenta Donalda Trumpa. Samotný veľvyslanec akékoľvek neprimerané vyjadrenia poprel a správy o nich označil za nepravdivé. "Vždy som dodržiaval etické pravidlá a požiadavky svojho úradu," napísal na Twitteri.

Odmietol tiež podozrenia, že v Británii presadzoval obchodné záujmy prezidenta Trumpa. Podľa zdrojov CNN sa mal usilovať o to, aby sa prestížny britský golfový turnaj konal na Trumpovom golfovom ihrisku na juhozápade Škótska. Americký prezident Trump vymenoval miliardára Roberta Wooda Johnsona za veľvyslanca v Británii v roku 2017. Johnson je spoluvlastníkom tímu New York Jets z národnej ligy amerického futbalu (NFL).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu