Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Brutálna vražda v Rakúsku: Bankár ubil klientku ponožkou plnou euromincí

Bankár si na klientku pripravil plnú ponožku mincí.
Bankár si na klientku pripravil plnú ponožku mincí. (Zdroj: pixabay)

VIEDEŇ - Peter I. bol top bankár v Rakúsku, žongloval s miliónmi. Okrem iného sa staral už tri desaťročia o bohatú 86-ročnú súkromnú klientku Emmu S. Hazardoval však a zatajoval straty celé roky. Keď mu hrozila, že ho udá, zabil ju.

Na začiatku súdneho konania v utorok sa pred okresným súdom Wiener Neustadt k zločinu priznal.  S ponožkou plnou mincí s hmotnosťou okolo jedného kilogramu v septembri 2019 odišiel k stavebnej podnikateľke a dedičke. Údajne chcel vyčistiť stôl a vysoké straty konečne priznať. Namiesto 700 000 eur, ako tvrdil Peter I., mala žena v tom čase iba niekoľko desiatok tisíc eur.

Začala na neho kričať, že je zločinec. Sused začul hádku a zaklopal na dvere. "V tom momente som si pomyslel, teraz je koniec," povedal bankár a udrel ženu ponožkou s mincami.

Rekonštrukcia prípadu ukázala, že muž udrel ženu desaťkrát. Potom na jej zadusenie použil pripravenú potravinovú fóliu a svoj čin dokonal holými rukami.

Po jej smrti pešo utiekol na diaľnicu, aby sa hodil pred kamión. Prvý vodič nákladného automobilu sa mu vyhol, druhý ho zachytil. Peter I. prežil vážne zranený.

Prokurátor neverí, že išlo o spontánny útok v afekte. Naopak obvinil bankára z dlho plánovanej chladnokrvnej vraždy.

Už pred činom totiž viackrát prišiel do domu klientky s ponožkou a potravinovou fóliou, iba si svoj čin na poslednú chvíľu rozmyslel. Napokon svoj brutálny čin dokonal.

Viac o téme: MinceVraždaBankárPonožkaRakúskoKlientka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu