Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Duda obeťou kanadského žartíku: Prezidenta nachytali na hruškách ruskí komici

Poľský prezident Andrzej Duda Zobraziť galériu (2)
Poľský prezident Andrzej Duda (Zdroj: TASR/AP)

VARŠAVA - Kancelária poľského prezidenta v stredu potvrdila, že prezidentovi Andrzejovi Dudovi telefonovali dvaja ruskí komici akoby v mene generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa. Zabávači nahrávku následne zverejnili na svojom videokanáli na platforme YouTube.

Pravosť nahrávky tlačovej agentúre PAP potvrdil v stredu šéf tlačového oddelenia prezidentskej kancelárie Marcin Kedryna, ktorý povedal, že volajúceho preverila poľská misia v OSN. Záležitosťou sa zaoberá poľská spravodajská služba, dodal Kedryna.

Obaja ruskí komici - Vladimir Kuznecov a Alexej Stoľarov - celý 11-minútový telefonický rozhovor s prezidentom Dudom zverejnili v utorok. Kuznecov sa pritom vydával za šéfa OSN a Dudovi zablahoželal k zabezpečeniu si druhého funkčného obdobia v nedeľňajšom druhom kole prezidentských volieb. Kuznecov takisto Dudovi položil niekoľko otázok a snažil sa získať od neho kontroverzné odpovede na témy, ako sú napríklad pamiatky Červenej armády v Poľsku, historické spory či práva komunity LGBT. Zaznel od neho taktiež návrh, že Poľsko by malo anektovať ukrajinské mesto Ľvov.

Duda obeťou kanadského žartíku:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Czarek Sokolowski)

Poľský prezident volajúceho ubezpečil, že Poľsko má s Ukrajinou dobré vzťahy, ale po vyprovokovaní komikom neskôr pripustil, že Ukrajinci môžu byť zdrojom šírenia nákazy koronavírusom v Poľsku. Títo zabávači sú v Rusku svojimi kanadskými žartmi už známi. Ich obeťami často bývajú celebrity a politici.

V minulosti už "dostali" amerických senátorov Johna McCaina a Lindseyho Grahama, britského speváka Eltona Johna, britského princa Harryho, generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga či bývalého ukrajinského prezidenta Petra Porošenka.

Viac o téme: KomiciPoľskoAndrzej Duda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu