Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Opitý Brit na Malorke kašľal na ľudí a tvrdil, že má koronavírus: Zatýkanie sa mu nepáčilo

Na Malorke platí povinnosť nosiť rúška.
Na Malorke platí povinnosť nosiť rúška. (Zdroj: pixabay)

PALMA DE MALLORCA - Polícia na Malorke zatkla opitého britského turistu po tom, ako úmyselne kašľal na hostí v reštaurácii v hlavnom meste Palma a tvrdil, že má koronavírus. Muža zadržali v pondelok o 23:00 hod.

Muža zatkli po tom, ako viacerí ľudia volali na políciu s tým, že dotyčný chodil bez rúška medzi stolmi a kašľal na hostí podniku. Po tom, ako mu majiteľ reštaurácie povedal, aby nechal hostí na pokoji, zakašľal aj na neho, uviedla podľa Daily Mail polícia.

Policajti došli do vyhľadávanej štvrti Santa Catalina, plnej barov a reštaurácií, aby Brita zatkla. On sa pokúšal ujsť, a keď ho policajti chytili, bránil sa zatknutiu. Preto ho museli spacifikovať.

Muža následne previezli na policajnú stanicu, kde ho podrobili testu na koronavírus, ktorý dopadol negatívne.

Keby test vyznel pozitívne, mužovi by hrozilo obvinenie z ublíženia na zdraví. Namiesto toho ho obvinili z odporu pri zatýkaní. Polícia mesta Palma vo vyhlásení uviedla: "Podozrivý bol zatknutý za neposlušnosť a odpor pri zatýkaní."

"Zalarmovali nás v pondelok okolo 23:00 hodiny. Opitý muž chodil po baroch a reštauráciách v Palme vo štvrti Santa Catalina. Nemal rúško a ľudí urážal a údajne úmyselne na hostí kašľal, zatiaľ čo tvrdil, že má Covid-19," uviedla polícia.

Na Malorke sú od pondelka rúška povinné. Osobám, ktoré si rúška nenasadia hrozí pokuta takmer 100 eur.

Viac o téme: ZatknutieKašeľPolícia MalorkaMallorcaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu