Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Maďarská vláda do 15. augusta nezmierni obmedzenia masových podujatí

Koronavírus v Maďarsku
Koronavírus v Maďarsku (Zdroj: SITA/Marton Monus/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda do 15. augusta neodvolá zákaz masových podujatí s počtom nad 500 návštevníkov. V rozhovore pre spravodajský server Vg.hu to v pondelok povedal minister inovácií a technológií László Palkovics.

Zároveň zdôraznil, že ak počet nakazených novým druhom koronavírusu bude opäť stúpať, bude potrebné obnoviť časť epidemiologických opatrení. V súvislosti s podujatiami, ktoré by sa mali konať budúci mesiac pri príležitosti štátneho sviatku, šéf úradu vlády Gergely Gulyás v nedeľu vyhlásil, že kabinet o nich rozhodne v stredu. Maďarsko slávi každoročne 20. augusta Deň sv. Štefana, ktorým si pripomína zakladateľa štátu a prvého uhorského kráľa.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Na ochorenie COVID-19 nezomrel za uplynulých 24 hodín v Maďarsku nikto, laboratórne testy potvrdili nákazu koronavírusom v 13 prípadoch. Počet infikovaných stúpol na 4247 a z ochorenia sa vyliečilo už 3073 pacientov. Aktuálne je nakazených 579 ľudí. V nemocniciach je 127 pacientov s COVIDom-19, z ktorých piati sú napojení na pľúcnu ventiláciu, uviedol v pondelok vládny informačný server koronavirus.gov.hu.

Viac o téme: ObmedzeniaPodujatiaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu