Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Bulharsko od zajtra opäť otvorí nočné kluby a diskotéky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SOFIA - Bulharské úrady opätovne povolia otvorenie nočných klubov, barov a diskoték, ktoré len pred troma dňami uzavreli po náraste počtu prípadov nákazy koronavírusom. Informovalo o tom v nedeľu ministerstvo zdravotníctva v Sofii. 

Od pondelka 13. júla bude možné znovu otvoriť diskotéky, nočné kluby a bary, ktoré však musia zaistiť dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti medzi svojimi zákazníkmi. Na jednom metre štvorcovom nesmie byť viac než jedna osoba, čo platí vo vonkajších aj vnútorných priestoroch, píše agentúra AFP. Bulharské ministerstvo zdravotníctva oznámilo v nedeľu zmiernenie viacerých reštrikcií. Zrušilo napríklad nariadenie, ktoré - na 30 osôb - obmedzovalo počet účastníkov svadieb a krstín. Na takýchto stretnutiach však stále bude potrebné zachovávať fyzický odstup a prísne hygienické opatrenia.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Nočné kluby a bary sa v Bulharsku znovu zatvorili 9. júla, po tom, ako krajina zaznamenala za jeden deň 240 nových prípadov infekcie koronavírusom, čo bol dovtedy rekordný denný prírastok. Ešte vyšší počet nakazených, a to 330, bol zaznamenaný v piatok. V sobotu pribudlo 292 a v nedeľu 211 nakazených. Celkový počet nakazených sa v nedeľu v Bulharsku zvýšil na 7125. Chorobe COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, podľahlo 267 pacientov; 3311 nakazených sa vyliečilo. 

Bulharsko bolo až donedávna pandémiou zasiahnuté relatívne mierne, takže epidemiologické opatrenia uvoľnilo skôr ako väčšina iných európskych krajín. V posledných týždňoch sa však počet nakazených začal výraznejšie zvyšovať, k čomu podľa AFP prispelo nedostatočné dodržiavanie fyzického odstupu a zanedbávanie nosenia rúšok.

Viac o téme: OtvorenieNárastDiskotékyNočné klubyPrípadyBulharskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu