Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Z farmy na západe Británie hlásia 73 prípadov ochorenia COVID-19

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Desiatky pracovníkov farmy v britskom grófstve Herefordshire v západnej časti Anglicka mali pozitívne testy na ochorenie COVID-19, informovala v nedeľu na svojej webovej stránke stanica Sky News.

Spoločnosť AS Green and Co, ktorej farma patrí, na svojej webovej stránke potvrdila nákazu u 73 zo svojich 200 zamestnancov. AS Green and Co sa venuje rastlinnej a živočíšnej výrobe. Farma sa nachádza v obci Mathon vo východnej časti Herefordshire. Zamestnancov vyzvali, aby zostali v izolácii v rámci svojich ubytovacích zariadení v priestoroch farmy s cieľom znížiť riziko šírenia nákazy.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Spoločnosť podľa svojich vyjadrení v súvislosti s nákazou spolupracuje s vládnou agentúrou Public Health England (PHE) i zdravotníckymi úradmi v grófstve Herefordshire. Testy vykonali u ďalších zamestnancov i návštevníkov farmy. Nákazu u nich zatiaľ nepotvrdili. Katie Spenceová z regionálnej pobočky PHE povedala, že príznaky sa u niektorých zamestnancov farmy vyskytli začiatkom uplynulého týždňa. Testy neskôr potvrdili prítomnosť nákazy.

Viac o téme: TestovaniePracovníciPrípadyVeľká BritániaKoronavírusCOVID-19Herefordshire
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu