Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šokujúci nález v Holandsku! Policajti objavili mučiareň: FOTO Z kontajnerov spravili cely

Uprostred kontajneru bolo zubárske kreslo. Zobraziť galériu (4)
Uprostred kontajneru bolo zubárske kreslo. (Zdroj: YouTube/ Holandská polícia)

WOUWSE PLANTAGE - V holandskej obci Wouwse Plantage sa polícii podaril hrozivý nález. Zločinecký gang prerobil šesť lodných kontajnerov na väzobné cely. V siedmom kontajneri sa našli kliešte, záhradnícke nožnice a chirurgické nástroje. Tu mali byť mučení ľudia.

Holandská polícia objavila väzenie podsvetia s mučiarňou. Dokopy sedem kontajnerov bolo zločineckým gangom prerobených, uviedla holandská prokuratúra. "Obraz lodného kontajnera je ľadovo chladný a šokujúci," hovorí sa vo vyhlásení. Už pred dvoma týždňami zatkli šesť osôb podozrivých z únosov a brania rukojemníkov.

Polícia vychádza z toho, že kontajnery ešte neboli použité. Nachádzajú sa v sklade v mestečku Wowse Plantage v južnej provincii Brabant. Šesť z nich bolo zaradených ako väzenské cely, zvukovo odizolovaných s putami na strope a podlahe.

"Siedmy kontajner nazvali podozriví ako ´ordinačnú miestnosť´. Úplne jednoznačne bol zariadený na mučenie ľudí," oznámila prokuratúra. V kontajneri bolo zubárske kreslo a mučiace nástroje ako záhradnícke nožnice, kliešte a chirurgické nástroje.

Kontajnery boli zariadené ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/ Holandská polícia)

Polícia prišla na stopu zločineckej skupine vďaka sledovaniu telefónov, četových rozhovorov. Podľa údajov polície podozriví prostredníctvom medzičasom uzavretej četovacej miestnosti EncroChat  sa úplne otvorene rozprávali o únose a týraní ľudí. Iba pred pár dňami európsky justičný úrad Eurojust informoval, že polícia rozložila sieť a tak sa jej podaril veľký úder proti organizovanému zločinu v Európe.

Holandskej polícii sa podarilo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/ Holandská polícia)

Zločinecká skupina sa chcela pri únosoch očividne vydávať za špeciálne komando polície, pretože polícia pri záťahu našla zbrane, policajné uniformy, dopravné značky "stop", modré majáky a nepriestrelné vesty.

Na podlahe a strope
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/ Holandská polícia)

Polícia stihla potenciálne obete varovať a tie sa okamžite ukryli. Pozadie plánovaných únosov zatiaľ nie je jasné. Polícia nevylučuje súvislosť s obchodom s drogami či vydieraním.

Viac o téme: KontajneryPolícia MučiareňZločinecký gangHolandsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu