Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Mexiko má piaty najvyšší počet úmrtí na COVID-19 vo svete, prekonalo Francúzsko

Koronavírus sa naďalej šíri svetom
Koronavírus sa naďalej šíri svetom (Zdroj: SITA/AP Photo/Rebecca Blackwell)

MEXIKO - Počet úmrtí na koronavírusovú chorobu COVID-19 v Mexiku prevýšil v sobotu 30.000. Krajina v počte obetí prekonala Francúzsko a stala sa piatou najviac postihnutou od začiatku pandémie, pokiaľ ide o bilanciu mŕtvych. Informovala o tom agentúra AP.

Mexické úrady oznámili 523 ďalších úmrtí na nákazu novým koronavírusom za uplynulý deň, čím jej celkový počet obetí stúpol na 30.366. Počet potvrdených infikovaných v Mexiku vzrástol o takmer 6000 na celkovo 251.165, čo je približne na úrovni Španielska, ktoré má ôsmy najvyšší počet prípadov nákazy.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V sobotu tiež približne 200 pouličných predavačov nakrátko zablokovalo viaceré hlavné ulice v centre metropoly Mexiko s požiadavkou, aby im umožnili znova predávať tovar. Chodníky historického centra sú obvykle plné predavačov, ktorí si rozložia svoj tovar na stojany alebo deky. Od marca však mesto takéto neformálne obchodovanie zakázalo a uzavrelo väčšinu etablovaných podnikov v tejto štvrti, aby zamedzilo šíreniu nového koronavírusu.

Úrady tento týždeň umožnili čiastočné znovuotvorenie centra, hoci počet prípadov nákazy naďalej rastie. V piatok však toto povolenie zrušili po tom, ako v niektorých obchodoch hlásili nedostatočné hygienické opatrenia. Iných častí mesta sa zrušenie uvoľňovania v centre netýka.

Viac o téme: PandémiaMexikoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu