Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUSOM sa nakazila priateľka Trumpovho najstaršieho syna

Donald Trump berie epidémiu koronavírusu na ľahkú váhu.
Donald Trump berie epidémiu koronavírusu na ľahkú váhu. (Zdroj: TASR / AP)

WASHINGTON - Novým koronavírusom sa nakazila priateľka najstaršieho syna prezidenta USA Donalda Trumpa. Informovala o tom v sobotu agentúra AP s odvolaním sa na Trumpov volebný štáb.

Univerzita Johnsa Hopkinsa predtým oznámila, že Spojené štáty v piatok zaznamenali nový rekord v počte prípadov nákazy koronavírusom. Za 24 hodín tam podľa nej pribudlo 57.683 infikovaných. Ich celkový počet v krajine sa tak zvýšil na približne 2,8 milióna. Ochoreniu COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, v USA podľahlo už vyše 132.000 ľudí.

Rekordné počty nakazených hlásia USA už tretí deň po sebe. Nové potvrdené prípady infekcie aktuálne pribúdajú v približne 40 štátoch USA, hlavne na juhu a západe krajiny. Testy potvrdili nákazu aj u Kimberly Guilfoyleovej, ktorá je priateľkou Donalda Trumpa juniora. Ihneď, ako bol známy výsledok jej testu, sa odobrala do izolácie a zrušila verejné podujatia, uviedol predstaviteľ Trumpovej kampane Sergio Gor, ktorého citovala agentúra AP.

U Guilfoyleovej sa podľa neho neprejavujú žiadne symtómy choroby, takže u nej vykonajú ešte ďalší test. Jej zdravotný stav je v súčasnosti dobrý. Donald Trump junior mal výsledok testu negatívny, ale preventívne sa aj on sám odobral do izolácie a zrušil verejné podujatia. Pár sa momentálne nachádza v Južnej Dakote v rámci získavania financií pre kampaň zameranú na znovuzvolenie súčasného šéfa Bieleho domu.

Napriek zhoršujúcej sa epidemiologickej situácii v USA je aktuálne v Južnej Dakote aj prezident Trump, ktorý sa tam zúčastňuje na oslavách Dňa nezávislosti. Ten sa v USA oslavuje 4. júla, ale prezident už v predvečer sviatku pricestoval do tohto štátu, aby sa tam zúčastnil na ohňostroji na hore Mount Rushmore a predniesol tam slávnostný príhovor.

Viac o téme: USAKoronavírusDonad Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu