Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Masaker v anglickom Readingu: Muža podozrivého z útoku nožom obvinili z trojnásobnej vraždy

Traja ľudia prišli o život a traja utrpeli vážne zranenia pri útoku nožom, ku ktorému došlo v parku Forbury Gardens v centre juhoanglického mesta Reading. Zobraziť galériu (2)
Traja ľudia prišli o život a traja utrpeli vážne zranenia pri útoku nožom, ku ktorému došlo v parku Forbury Gardens v centre juhoanglického mesta Reading. (Zdroj: reprofoto:Twitter-S.U.)

LONDÝN - Muža vyšetrovaného pre podozrenie zo spáchania útoku, ku ktorému došlo 20. júna v anglickom meste Reading, v sobotu obvinili z troch vrážd a troch pokusov o vraždu. Prípad vyšetrovala protiteroristická polícia.

Informovala o tom agentúra AFP, ktorá dodala, že páchateľ, 25-ročný utečenec z Líbye, predstúpi pred súd vo Westminsteri v pondelok 29. júna. Dejiskom útoku nožom bol park Forbury Gardens v Readingu. Zahynuli traja ľudia a traja ďalší utrpeli vážne zranenia. Tri obete - učiteľ James Furlong (39), Joe Ritchie-Bennett (39) a vedec David Wails (49) - boli niekoľkoročnými priateľmi. Útok sa stal v oblasti, kde sa predtým konal pokojný protest hnutia Black Lives Matter. Jeho organizátori i polícia však tvrdili, že útok s demonštráciou nesúvisí, keďže sa stal až po jej skončení.

Vznesenie obvinenia voči predpokladanému páchateľovi zverejnila protiteroristická polícia v čase, keď sa konalo virtuálne zhromaždenie na pamiatku obetí útoku v Readingu. Mnohí prítomní na ňom vzdali hold polícii za ich "výnimočnú odvahu" a podporu a modlili sa za obete a zranených. Sviečku na pamiatku Davida Wailsa, Josepha Ritchieho-Bennetta a Jamesa Furlonga prišla v sobotu večer na Market Place v Readingu zapáliť aj britská ministerka vnútra Priti Patelová.

Viac o téme: NôžVraždaPodozrivýObvineniaútok Veľká BritániaReading
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu