Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS India hlási ďalších vyše 400 úmrtí, skutočné počty sú podľa predpokladov vyššie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Aijaz Rahi)

NAÍ DILLÍ - India v pondelok zaznamenala ďalších viac ako 400 úmrtí v dôsledku koronavírusového ochorenia COVID-19. Informovala o tom agentúra DPA.

Za posledných 24 hodín pribudlo v Indii 14.821 nových prípadov a 445 úmrtí, čím sa celkových počet úmrtí v dôsledku tohto ochorenia zvýšil na 13.699. Celkový počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom sa v Indii zvýšil na 425.282. Ide o štvrtú najvyššiu bilanciu vo svete po USA, Brazílii a Rusku.

Viac nových úmrtí za deň zaznamenali indické úrady iba minulú stredu (17.6.), kedy Bombaj z dôvodu nešpecifikovaných "nezrovnalostí" upravil celkový počet úmrtí o 862 na 3165. Bezprostredne preto vtedy nebolo jasné, koľko infikovaných zomrelo za uplynulých 24 hodín. Skutočné počty infikovaných i úmrtí sú podľa predpokladov v krajine vyššie, a to z dôvodu nedostatočného testovania a problémov pri oznamovaní.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Väčšina prípadov sa vyskytla v oblasti hlavného mesta Naí Dillí a v štátoch Maháraštra a Tamilnádu, kde evidujú asi 60 percent potvrdených infekcií. Aj keď sa drvivá väčšina prípadov nákazy koncentruje v mestách, úrady sa obávajú nárastu počtu prípadov vo vidieckych oblastiach, ktoré majú zlú zdravotnú infraštruktúru a sú domovom pre takmer 70 percent indickej populácie.

Viac o téme: IndiaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu