Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

KORONAVÍRUS Čína zaznamenala 28 nových prípadov, väčšinu z nich v Pekingu

Čína zaznamenala vo štvrtok 28 nových prípadov nákazy koronavírusom za uplynulých 24 hodín
Čína zaznamenala vo štvrtok 28 nových prípadov nákazy koronavírusom za uplynulých 24 hodín (Zdroj: SITA/AP Photo/Ng Han Guan)

PEKING - Čína zaznamenala vo štvrtok 28 nových prípadov nákazy koronavírusom za uplynulých 24 hodín. Väčšina z nich je spojená s novým ohniskom nákazy na pekinskom trhovisku Sin-fa-ti, píše agentúra DPA. 

Peking potvrdil až 21 nových nakazených. Počet infikovaných za posledný týždeň v meste stúpol na 137. Tri ďalšie nové prípady vo štvrtok zaznamenali v okolí hlavného mesta - v meste Tchien-ťin a v provincii Che-pej. Zvyšné štyri nové prípady hlásia mesta Šanghaj, Ša-an-si a Kan-su.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

V Pekingu došlo po objavení nového ohniska epidémie koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19, k opätovnému zavedeniu niektorých epidemiologických opatrení. V karanténe sú takmer tri desiatky obytných komplexov. Úrady v stredu znovu zatvorili všetky školy a zaviedli obmedzenie pohybu. Lety z pekinského letiska boli zrušené, takisto autobusy a vlaky z mesta a do mesta. Všetci ľudia, ktorí chcú Peking opustiť, musia predložiť negatívny test na koronavírus.

Viac o téme: OhniskoŠkolyZatvoreniePrípadyČínaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu