Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS Pandémia sa vracia: Zhoršená situácia v Číne, v Pekingu zrušili lety a zavreli školy

Situácia v Pekingu sa zhoršuje Zobraziť galériu (3)
Situácia v Pekingu sa zhoršuje (Zdroj: SITA/AP Photo/Ng Han Guan)

PEKING - V čínskej metropole Peking zrušili v stredu najmenej 1255 plánovaných letov v súvislosti s opätovným rozšírením nákazy novým koronavírusom. Informovala o tom agentúra AFP.

Zrušené lety predstavujú takmer 70 percent zo všetkých prichádzajúcich a odchádzajúcich letov z hlavných pekinských letísk. V hlavnom meste Číny v stredu pribudlo 31 nových prípadov nákazy koronavírusom. Ich celkový počet tak za ostatých šesť dní stúpol na 137.

Situácia v Pekingu sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Ng Han Guan)

Novým ohniskom nákazy je zrejme veľké farmárske trhovisko Sin-fa-ti. Miestne úrady momentálne testujú desaťtisíce ľudí, ktorí mohli prísť do kontaktu s nakazenými. Do karantény boli dané skoro tri desiatky obytných komplexov. Došlo tiež k opätovnému uzavretiu všetkých miestnych škôl. Úrady vyzvali obyvateľov, aby neopúšťali mesto, ak to nie je nevyhnutné.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Uzavretých bolo aj 11 pekinských trhovísk a vydezinfikovaných tisíce prevádzok, v ktorých sa predávajú jedlá a nápoje. "Epidemiologická situácia v hlavnom meste je mimoriadne vážna," povedal v utorok hovorca mesta Sü Che-ťien. Viaceré čínske provincie už začali zavádzať povinnú karanténu pre cestujúcich prichádzajúcich z Pekingu.

Situácia v Pekingu sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Ng Han Guan)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu