Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Arménskemu opozičnému lídrovi odobrali poslaneckú imunitu: Je obvinený z daňových únikov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

JEREVAN - Poslanci arménskeho parlamentu schválili v utorok odobratie poslaneckej imunity lídrovi najväčšej opozičnej strany Gagikovi Carukjanovi, aby tak umožnili jeho zatknutie v súvislosti s obvineniami z daňových únikov. Informovala o tom agentúra AP.

Carukjana, podnikateľa a lídra opozičnej strany Prekvitajúce Arménsko (BHK), vyšetrujú pre podozrenie z organizovania nelegálnych hazardných hier, v dôsledku ktorých mala vláda prísť v prepočte o viac ako 50 miliónov eur, a taktiež z toho, že si počas parlamentných volieb v roku 2017 kupoval hlasy.

Samotný Carukjan obvinenia odmieta a tvrdí, že sú politicky motivované. Podľa neho ide o politickú pomstu za to, že arménskeho premiéra Nikola Pašinjana vyzýval na odstúpenie. Za odobratie jeho poslaneckej imunity a následné umožnenie zatknutia hlasovala aliancia Môj krok, vedená Pašinjanovou stranou, ktorá má v 132-člennom parlamente väčšinu.

Hlasovanie bojkotovala Carukjanova strana BHK, ktorá má v parlamente 25 kresiel, a tiež ďalšia malá opozičná strana, píše AP. Arménska polícia zadržala v utorok desiatky Carukjanových stúpencov, ktorí proti jeho zatknutiu protestovali ešte pred hlasovaním v parku pri parlamente.

Viac o téme: OpozíciaDaňové únikyArménskoJerevanPolitikaGagik Carukjan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu