Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

PRÁVE TERAZ Do Severného mora sa zrútila stíhačka americkej armády

(Zdroj: topky)

CAMBRIDGE - Do Severného mora neďaleko anglických brehov sa dnes dopoludnia zrútila stíhačka F-15 americkej armády. Informovala o tom agentúra AP. Podľa nej bol na palube jeden pilot. Britská stanica Sky News uviedla, že začala rozsiahla záchranná operácia.

Stíhacie lietadlo F-15C Eagle vyrazilo dnes na rutinnú cvičnú misiu z vojenskej základne Kráľovského letectva (RAF) Lakenheath, ktorá leží približne 35 kilometrov severovýchodne od Cambridge. Zhruba o 9:40 miestneho času (10:40 SELČ) sa stroj zrútil do mora pri brehoch severovýchodnej časti Anglicka.

Našli telo pilota havarovanej americkej stíhačky

Pátracie tímy našli telo amerického pilota stíhacieho lietadla typu F-15 Eagle, ktoré sa v pondelok zrútilo do Severného mora neďaleko pobrežia anglického grófstva Yorkshire. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News. Lietadlo patrilo k americkému 48. stíhaciemu krídlu dislokovanému na základni britského Kráľovského letectva na základni Lakenheath v grófstve Suffolk.

Lietadlo F-15C Eagle bolo na cvičnom lete. Zrútilo sa dopoludnia o 10.40 h SELČ. Po havárii sa začala rozsiahla pátracia akcia. Podvečer záchranári lokalizovali trosky havarovaného stroja a neskôr aj telo pilota. Príčiny havárie zatiaľ nie sú známe.

Viac o téme: PádStíhačkaSeverné more
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu