Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Otrava sfalšovaným alkoholom v Mexiku si vyžiadala 18 obetí, 16 ľudí je hospitalizovaných

(Zdroj: Getty Images)

MEXIKO - Dovedna 18 ľudí zomrelo na otravu alkoholom v štáte Guerrero na juhu Mexika pri dosiaľ poslednom za takýchto incidentov. Ďalších 16 ľudí v oblasti hospitalizovali pre podozrenie z otravy. Štyria z nich sú v kritickom v stave. V utorok o tom informovala agentúra AP.

K 18 úmrtiam po konzumácii nápoja podobného tequile od málo známych značiek došlo v uplynulých dňoch v horskom meste Tlapa de Comonfort a jeho okolí. Úrady následne zaistili 505 fliaš tejto liehoviny zo štyroch obchodov v oblasti.

Podľa ministerstva zdravotníctva bol pančovaný alkohol s obsahom jedovatého metanolu označený ako "destilovaná agáva", čo je druh rastliny, z ktorej sa vyrába tequila. Keďže výroba tequily je v krajine prísne obmedzená iba na určité regióny, nápoje vyrobené mimo týchto oblastí sa niekedy označujú ako "agávový destilát".

Počet podobných incidentov v Mexiku narastá od začiatku obdobia tzv. lockdownu, respektíve obmedzení zavedených v dôsledku pandémie koronavírusu, kedy mnohé mestá zakázali predaj alkoholu.

Veľa ľudia v tomto období zároveň prišlo o prácu a nemohli si dovoliť kúpiť drahé značkové alkoholické nápoje. Či nárast podobných incidentov spôsobil práve niektorý z menovaných faktorov však úrady nepotvrdili, píše agentúra AP. Na otravu v dôsledku konzumovania pančovaného alkoholu zomrelo v Mexiku od začiatku pandémie už viac ako 100 ľudí.

Viac o téme: AlkoholOtravaMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu