Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Najhoršie momenty pre rodičov: Ich dcéru uniesli, nakoniec sa ukázala krutá pravda

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

LAGOS - Polícia v meste Abeokuta v juhozápadnej časti Nigérie zadržala dievča, ktoré predstieralo vlastný únos a od svojej rodiny žiadalo výkupné. V nedeľu o tom informovala agentúra AFP.

Dievča (17) čelí obvineniu z naplánovania vlastného únosu a požadovania výkupného vo výške 500.000 nairov (1225 eur), s čím jej pomáhal aj jej priateľ. "Po hlásení matky nezvestného dievčaťa, ktorú jej rodina nevidela od 1. júna, polícia pár vystopovala a vo štvrtok aj zadržala," citovala agentúra AFP vyhlásenie policajného hovorcu.

Podľa polície matka dievčaťa mala telefonát od anonymného volajúceho, ktorý tvrdil, že uniesol jej dcéru, a požadoval výkupné výmenou za jej prepustenie. Volajúci tiež rodinu varoval pred nahlásením únosu polícii.

Podľa polície budú obaja podozriví po ukončení vyšetrovania postavení pred súd. Únosy so žiadosťami o výkupné nie sú na juhu Nigérie ničím výnimočným. V posledných rokoch tam bolo unesených niekoľko ľudí vrátane rôznych prominentných osobností či príbuzných známych športovcov. Obete únosov sú zvyčajne po zaplatení výkupného bez ujmy prepustené na slobodu.

Viac o téme: únosKlamstvoVýkupnéNigériaLagos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu