Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Pri požiari rodinného domu v Brne zahynula jedna žena

BRNO - Úmrtie a ľahké zranenie je výsledkom požiaru, ktorý v noci na dnes zachvátil rodinný dom na Blümlovej ulici v Brne-Chrlicích. Pri požiari sa udusila splodinami 38-ročná žena, jej 42-ročný manžel sa nadýchal dymu a utrpel niekoľko popálenín.

Príčina nešťastí nie je zatiaľ známa, povedal ČTK hovorca juhomoravských hasičov. Požiar bol hasičom ohlásený krátko po polnoci. Po ich príjazde na miesto z okien prízemného domu šľahali plamene. V objekte našli muža, od ktorého zistili, že vnútri sa nachádza jeho žena.

Zásah bol náročný. Kvôli hustému dymu museli hasiči používať dýchacie prístroje. Obyvateľku domu našli bez známok života v prístavbe vo dvore. Pokúšali sa ju oživiť, ale márne.

Požiar obývacej izby a kuchyne dostali hasiči pod kontrolu hodinu po polnoci. Škodu spôsobenú požiarom vyšetrovateľ predbežne vyčíslil na 300.000 českých korún. Po príčine nešťastia teraz pátrajú hasiči spolu s policajnými špecialistami. "Zdravotný stav pacienta je natoľko dobrý, že sa dá očakávať jeho skoré prepustenie do domáceho liečenia," uviedla hovorkyňa nemocnice U svätej Anny Naďa Kuklínková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu