Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sýria uvoľňuje opatrenia: Od utorka zruší nočný zákaz vychádzania

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Ghaith Alsayed)

DAMASK - Sýria od utorka zruší nočný zákaz vychádzania a povolí pohyb obyvateľov medzi provinciami. Krajina zmierňuje opatrenia súvisiace s koronavírusovou pandémiou, hoci v pondelok zaznamenala dosiaľ najvyšší denný nárast prípadov nákazy, informovala v noci na utorok agentúra Reuters.

V pondelok bolo zistených 20 nových prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, čím celkový počet infikovaných stúpol v krajine na 106, oznámilo sýrske ministerstvo zdravotníctva. Ochoreniu v krajine doteraz podľahli štyri osoby.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Sýria zaznamenala v posledných dňoch prudký nárast v počte infikovaných, čo úrady spájajú so Sýrčanmi, ktorí sa vrátili zo zahraničia. Damask v tejto súvislosti v pondelok vyhlásil, že aj keď sa v rámci snáh naštartovať ekonomiku karanténne opatrenia zmierňujú, rozhodol sa pozastaviť lety na repatriáciu Sýrčanov.

Niektorí diplomati vrátane osobitného vyslanca Spojených štátov pre Sýriu Jamesa Jeffreyho spochybnili oficiálne údaje o relatívne nízkom počte nakazených koronavírusom v tejto vojnou zmietanej krajine. Úrady zatajovanie popierajú.

Viac o téme: OpatreniaZákazUvoľnenieVychádzanieSýriaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu