Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Rusko zaznamenalo rekordných 150 úmrtí na COVID-19 za jeden deň

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

MOSKVA - Rusko v piatok oznámilo 150 nových prípadov úmrtia na koronavírusovú chorobu COVID-19 za uplynulých 24 hodín, čo je rekordný denný prírastok.

Celkový počet osôb, ktoré v krajine novému koronavírusu podľahli, sa tak oficiálne dostal na číslo 3249, informovala tlačová agentúra Reuters. Zdravotnícke úrady zároveň oznámili 8894 nových prípadov nákazy patogénom SARS-CoV-2, celkovo je v Rusku 326.448 infikovaných. V samotnej metropole Moskva za uplynulý deň zaevidovali ďalších 2988 prípadov nákazy. Celkovo je v hlavom meste infikovaných 158.207 ľudí, spresnila tlačová agentúra TASS.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Reprodukčné číslo (R0) koronavírusu v Moskve i v celkom Rusku sa už niekoľko dní pohybuje pod hodnotou 1,0, čo znamená, že jeden infikovaný človek potenciálne nakazí menej než jednu ďalšiu osobu. V Moskve je R0 0,74, zatiaľ čo v celom Rusku 0,91. Vo štvrtok dorazila do Moskvy prvá zásielka 50 pľúcnych ventilátorov, ktoré venovali Rusku Spojené štáty v rámci boja proti koronavírusovej pandémii. USA zásielkou reagovali na žiadosť ruského prezidenta Vladimira Putina.

"Spojené štáty pokryjú 100 percent nákladov vrátane prepravy a uvedenia do prevádzky 200 dodaných pľúcnych ventilátorov v hodnote približne 5,6 milióna dolárov," uvádza sa v stanovisku amerického veľvyslanectva v Moskve.

Viac o téme: ObeteRuskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu