Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Grécko spustí 15. júna turistickú sezónu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Yorgos Karahalis)

ATÉNY - Grécko spustí 15. júna turistickú sezónu, pričom od tohto termínu sa pre turistov budú môcť otvoriť aj hotely. Oznámil to v stredu grécky premiér Kyriakos Mitsotakis. Dodal, že medzištátne lety sa obnovia 1. júla, informuje agentúra AFP.

"Turistická sezóna sa začne 15. júna, keď sa budú môcť otvoriť sezónne hotely, pričom priame medzinárodné lety do našich turistických destinácií sa postupne obnovia od 1. júla," povedal Mitsotakis v televíznom príhovore. Agentúra AFP uvádza, že otvorenie letnej turistickej sezóny je kľúčové pre posilnenie gréckej ekonomiky, ktorú tvrdo zasiahli obmedzenia prijatých pre pandémiu koronavírusu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Grécko postupne uvoľňuje prísne obmedzenia pohybu, ktoré zaviedlo v marci, aby spomalilo šírenie nákazy novým koronavírusom. Už v sobotu sa v Grécku za prísnych opatrení otvorilo vyše 500 verejných pláží. Od pondelka môžu obyvatelia cestovať po celom pevninskom Grécku či na ostrov Kréta. Kaviarne, pohostinstvá a reštaurácie sa však znovu otvoria 25. mája. V Grécku dosiaľ zaznamenali 2850 prípadov nákazy a 166 úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje.

Viac o téme: HotelyLetyGréckoKoronavírusTuristická sezóna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu