Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Maďari uvoľňujú opatrenia: KORONAVÍRUS je v Budapešti pod kontrolou, Orbán ruší obmedzenie pohybu

Viktor Orbán
Viktor Orbán (Zdroj: SITA/AP/Szilard Koszticsak)

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda v sobotu po rokovaní expertov rozhodla, že od pondelka začne v Budapešti postupne rušiť obmedzenia pohybu osôb zavedené v boji proti šíreniu nového druhu koronavírusu. Oznámil to na Facebooku premiér Viktor Orbán.

„Na sobotňajších rozhovoroch expertov vysvitlo, že aj v Budapešti sa nám podarilo dostať nákazu pod kontrolu, preto aj tam môžme pristúpiť k druhej etape ochrany (pred vírusom), aj keď iba rozvážne a opatrne,“ uviedol Orbán vo videozázname zverejnenom na sociálnej sieti.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Rušenie pohybu v Budapešti

Podľa jeho slov vláda postupne zruší obmedzenie pohybu v hlavnom meste, ktoré však v zmierňovaní opatrení bude vždy o dva týždne pozadu oproti zvyšku krajiny. „Zodpovedné správanie sa a zachovávanie bezpečnostných rozstupov je v tomto meste mimoriadne dôležité,“ dodal premiér.

Za uplynulých 24 hodín zomrelo v Maďarsku na ochorenie COVID-19 šesť starších chronicky chorých pacientov, počet obetí celkovo dosiahol 448. Pribudlo 56 nakazených, ktorých celkový počet stúpol na 3473. Nakazených je v súčasnosti 1654 ľudí, pričom hospitalizovaných je 570 pacientov, z ktorých 45 je na pľúcnej ventilácii.

Viac o téme: PohybUvoľnenieObmedzeniaMaďarskoBudapešťViktor Orbán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu