Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Dôležitý experiment vedcov: VIDEO Test pod UV svetlom odhalil, ako sa šíri

Ako rýchlo sa koronavírus šíri v reštaurácii?
Ako rýchlo sa koronavírus šíri v reštaurácii? (Zdroj: Youtube/NowThis News)

JAPONSKO - Viete ako rýchlo sa šíri koronavírus v reštaurácii? Japonskí vedci spravili experiment, ktorý ukázal ako veľmi dôležité je dodržiavať zvýšené hygienické návyky.

Od začiatku vypuknutia pandémie aj v Európe hygienici a vedci upozorňujú na to, že je veľmi dôležité dodržiavať hygienu najmä rúk. Podľa experimentu japonských vedcov to má svoje opodstatnenie a veľmi dôležitú úlohu pri spomalení šírenia koronavírusu. 

Vláda rozhodla: V boji s KORONAVÍRUSOM by mal štát využiť aj inteligentnú karanténu

Simulácia prebehla v prostredí, ktoré sa dá prirovnať k akejsi vývrovni alebo samoobslužnému bufetu. V miestnosti bolo asi desať ľudí, z toho jeden mal na ruke akýsi krém, ktorý svietil pod UV svetlom. Tento človek predstavoval infikovaného koronavírusom. Podľa toho vedci videli, ako sa látka šíri. Pod UV svetlom ju totiž našli na jedle, nádobách, príboroch a tanieroch, ale aj na iných ľuďoch, ktorí boli v miestnosti. 

Experiment tak ukázal, ako sa vírus šíri kontaktom, v menšom množstve sa šíri aj vzduchom v prípade, že sa v blízkosti rozprávate s infikovaným. Aj preto je dôležité nosenie rúšok, ktoré aspoň z časti zabránia kvapôčkam dostať sa na druhého človeka. 

Viac o téme: ReštauráciaPandémiaŠírenieKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu